Regulamentul Proiectului

1

Termeni și Condiții

"Tineri Pentru Alba" este un proiect în vederea alegerilor locale din 2016, un proiect prin care tinerii competenţi din județul Alba au posibilitatea de a ajunge pe lista Partidului Naţional Liberal pentru alegerile locale din 2016. Proiectul vizează promovarea tinerilor care sunt (sau vor să devină) membrii ai PNL Alba și sunt dornici de a face carieră politică și administrativă la nivel local și județean. Este un proiect meritocratic prin excelenţă, care promovează principiul liberal al competiţiei deschise.

Condiții de înscriere:
● Domiciliul: în județul Alba;
● Vârsta: între 22 și 35 de ani;
● Cetățenia: română;
● Apartenența politică: membri PNL (participanții care nu sunt înscriși în PNL, dar care doresc să se înscrie în proiect, o pot face urmând să completeze și să depună cererea de adeziune la PNL).

Organizatorii își rezerva următoarele drepturi:
• de a modera conținutul site-ului și al comentariilor,
• de a valida înscrierile candidaților,
• de a valida voturile susținătorilor pentru candidați,
• de a folosi datele personale ale participanților în scopul promovării proiectului, dar fără a le înstrăina unei terțe părți,
• de a folosi conținutul postat de participanți pe site în scopul promovării proiectului, de a modifica prezentul regulament fără a informa în prealabil
participanții; orice modificare va fi publicată pe site-ul proiectului, la rubrica de Termeni și Condiții.

Prin acceptarea termenilor și condițiilor, participanții sunt de acord cu următoarele:
• Să respecte și să nu publice în cadrul proiectului ”Tineri Pentru Alba” conținut de natură să contravină Constituției României și legilor statului român sau să aducă prejudicii drepturilor fundamentale ale omului.
• Să nu promoveze mesaje care contravin politicii externe a statului român ori pozițiilor oficiale ale României în sfera relațiilor internaționale.
• Să nu promoveze mesaje discriminatorii sau care îndeamnă la violență.
• Să nu promoveze mesaje cu conținut religios, etnic sau care să îndemne la violențe împotriva unei minorități de orice natură.
• Conținutul și imaginile încărcate de participanți pe site sunt publice și pot fi asociate cu sigla și imaginea PNL și a organizațiilor din cadrul partidului.
• Să fie filmați și / sau înregistrați în timpul probelor de departajare. Materialele astfel obținute pot fi folosite de organizatori, fără acordul prealabil al participanților, pentru promovarea proiectului.
• Participanții își asumă întreaga responsabilitate pentru conținutul materialelor postate de ei pe site. • Să primească pe e-mail newsletter-ul transmis periodic pe perioada proiectului.

2

Desfășurarea selecției

Etapa 1: 1 iunie 2013 – 1 iulie 2015: Înscrierea candidaților pe site-ul proiectului.
Înscrierea pe site se va face prin:
• Completarea formularului de înscriere online
• încărcarea CV-ului participantului (CV în format Europass);
• Încărcarea unui video de maxim 3 minute care să trateze 3 teme locale sau județene predefinite, sau minim 5 teme (la alegere) de administrație locală și / sau despre probleme ale tinerilor și rezolvarea lor
Notă: Profilul de candidat va fi validat de către comisia de proiect înainte de a fi publicat pe site.

Etapa 2: 22 iunie 2015 – 30 octombrie 2015: Desfășurarea votului on-line.
Începând cu 22 iunie 2015, candidații vor putea fi votați online. Votul se va încheia pe 30 octombrie 2015, iar primii 20 de competitori, în ordinea voturilor obținute, vor trece în următoarea etapă de selecție. În urma evaluărilor, semifinaliștii vor fi anunțați pe data de 02 noiembrie 2015. Candidații care nu vor avea filme online până la data de 31 iulie 2015 vor fi penalizați cu 10% din voturi. Orice alte neconcordanțe sau nereguli înregistrate la un competitor vor fi penalizate de către comisie cu de la 10% până la 20% din voturile înregistrate.

Procedura de vot:
• Votul se va desfășura online, pe site-ul http://tineripentrualba.tnlalba.ro , la secțiunea Competitori.
• Susținătorii vor selecta butonul „votează” din dreptul candidatului preferat pentru a deschide formularul de vot.
• Informații de completat în formularul de vot:
• Nume, prenume – conform cărții de identitate
• Localitatea de domiciliu
• Adresa de poștă electronică
• Numărul de telefon
• Pentru susținătorii care nu pot parcurge procedura electronică de vot, candidații pot completa tabele tipărite care să conțină aceleași date ca și formularul electronic, precum și semnătura susținătorilor.
• Votul începe pe data de 22 iunie 2015 la ora 00.00 și se încheie pe 30 octombrie 2015 la ora 23.59.

Etapa 3: 01 noiembrie 2015 – 22 decembrie 2015: Seminarii pentru pregătirea semifinaliștilor
În această etapă au loc seminariile pentru pregătirea semifinaliștilor , pe diverse domenii: Comunicare și imagine publică, Analiză politică și strategii electorale, Leadership și management de proiect, Doctrine politice, Administrație publică

Etapa 4: 23 decebrie 2015 – 31 decembrie 2015:
Va avea loc anunțarea punctajelor pentru fiecare participant, în conformitate cu regulile afișate pe website și cu punctajele acumulate în urma concursului. Primii 15 participanți, în ordinea punctajelor obținute, vor avea prioritate în a fi susținuți pentru a fi înscriși pe locuri eligibile, la alegerile locale din 2016, pe listele propuse de organizațiile locale PNL din județul Alba și / sau pentru lista de consilieri județeni propusă de PNL Alba. Din primii 15 participanți, în ordinea punctajelor obținute, doi vor fi susținuți pentru a ajunge pe lista de consilieri județeni a PNL Alba în 2016 pe locuri eligibile, iar alți 2 – pe locuri semieligibile, ceilalți participanți vor fi susținuți pentru a ajunge pe lista de consilieri locali pe locuri eligibile în cele 11 municipii și orașe din județul Alba. Participanții de pe pozițiile 16 - 40, clasificați în ordinea punctajelor, vor fi susținuți pentru a fi înscriși pe liste pe locuri semieligibile, iar restul participanților – pe locuri neeligibile, în cadrul consiliilor locale.

Dispoziții finale Primii 40 de candidați din proiect vor fi cooptați în echipa "Tineri pentru Alba", potrivit specificațiilor din prezentul Regulament.

Promovează Tineri pentru Alba

Pregătirea continuă e calea cea mai sigură spre succes, iar competiţia e singurul mod în care poţi să te descoperi cu adevărat. Iar odată cu tine, te vom descoperi cu toţii. Promovează-te!