Vârsta:27

Localitate: Alba Iulia

Voturi: 3

Lasă-mi un comentariu!

Toma Emil Vasile

De ce eu?

Sunt albaiulian prin naștere, după absolvirea studiilor universitare m-am reîntors în Alba Iulia din dorința de a mă dezvolta și de a profesa în orașul natal. Studiile absolvite sunt în domeniul relațiilor internaționale și fondurilor europene. Am dobândit în cadrul acestui domeniu o experiență profesională de peste 4 ani. Cred că prin experiența dobândită din implementarea proiectelor europene și prin exemplele de bune practici ”culese” din țările vestice pot ajuta municipiul Alba Iulia și județul Alba cu idei de dezvoltare pe termen mediu și lung. Vă cer un singur lucru: să dăm credit noii generații! Tinerii sunt cea mai importantă resursă în procesul de inovație și dezvoltare, lăsați-i să dezvolte o altă Românie.

Viziunea mea - statement

Strategia mea

În ultimii șapte ani, în municipiul Alba Iulia s-a investit mult în dezvoltarea infrastructurii, în reînnoirea aspectului urban și în promovarea orașului ca destinație turistică. Toate aceste priorități de dezvoltare ne-ar putea duce cu gândul către un oraș verde. Totuși un oraș frumos trebuie să aibă și o economie prosperă. Nu trebuie neapărat să avem o industrie grea în jurul orașului, sau o mulțime de fabrici mari. Să nu uităm că IMM-urile sunt motorul economiei. Din acest punct de vedere, doresc să propun un program care să fie finanțat din bugetul local și județean prin care un număr de 5-10 viitori antreprenori, mai ales din rândul tinerilor, să fie finanțați cu o sumă de 15 000-20 000 de euro pentru a-și putea dezvolta propria afacere. Astfel de programe există într-un mod asemănător și la nivel național, dar doresc să fie implementate cât mai multe de astfel de programe, încât și viitori tineri antreprenori din județul să beneficieze de un ajutor pentru start-up. Prin acest program cred că am reuși să rezolvăm două probleme: migrația tinerilor din Alba Iulia către orașele mai mari și dezvoltarea unei economii prospere la nivelul orașului și a județului. Un al doilea proiect pe care aș dori să îl propun spre a fi implementat în Alba Iulia este un sistem integrat pentru servicii online oferite în Municipiul Alba Iulia. Prin cadrul acestui serviciu se va facilita accesul cetățenilor la serviciile publice oferite de către primărie prin intermediul unui portal pus la dispoziția acestora. De asemenea, prin intermediul acestui serviciu cetățenii municipiului vor putea face sesizări în legătură cu diferitele probleme apărute în zona lor de reședință, către primărie sau către serviciile de utilitate publică. Susțineți tinerii, lăsați-i să dezvolte o altă Românie!

Promovează Tineri pentru Alba

Pregătirea continuă e calea cea mai sigură spre succes, iar competiţia e singurul mod în care poţi să te descoperi cu adevărat. Iar odată cu tine, te vom descoperi cu toţii. Promovează-te!